top of page
  • Silentium Acoustics

Stressverlaging door het gebruik van natuurlijke materialen op de werkvloerVeel mensen hebben last van stress. Er is veel onderzoek gedaan naar wat helpt om stress te reduceren. Vaak wordt er geadviseerd om de natuur in te gaan om weer even tot jezelf te komen. Contact met de natuur is belangrijk om even te ontsnappen uit de drukte van alle dag.


Het gebruik van natuurlijke materialen op de werkvloer helpt om deze associatie na te bootsen. Wanneer je natuurlijke materialen of design elementen die natuurlijke materialen nabootsen in je kantoor implementeert helpt dit om de stress van medewerkers te verlagen.


Wanneer je om je heen kijkt op kantoor zie je vaak eentonige basiskleuren die zoveel mogelijk niet opvallen. Dit zorgt ervoor dat er weinig afleiding ontstaat op de werkvloer en dat de werkplekken gebruikt worden om te werken.


In de eerste plaats is het een logische gedachte dat eentonige werkplekken bijdrage aan weinig afleiding en dus meer productiviteit. In de praktijk blijkt uit onderzoek dat dit juist een averechts effect heeft.

Zet je dit af tegen een kantoor waarin gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld een groene wand vol met planten, wollen panelen voor geluidsreductie met een zelfreinigende en temperatuur regulerende werking en lampen gemaakt van kurk? Dan ervaren medewerkers meer rust en connectie met de natuur. Wat zorgt voor een verlaging van het stressniveau en het verbeteren van het concentratievermogen. Met als gevolg blije medewerkers en een hogere productiviteit.


Benieuwd naar de mogelijkheden voor bij jou op kantoor? We adviseren je graag!

bottom of page