silentium-acoustics-kurk-eik.jpg

Over
Wij zijn er voor vormgevers van leef- en werkomgeving die belang hechten aan het gebruik van eerlijke en natuurlijke materialen. Materialen die eerlijk en duurzaam vervaardigd worden en tegelijkertijd passen in een onderscheidend ontwerp. Bovendien dragen al onze producten bij aan een verbetering van de akoestiek van een ruimte. Wij hebben een ruime collectie aan verschillende producten, zodat we voor elk ontwerp een passende oplossing kunnen bieden.

Visie
Wij geloven dat de toepassing van natuurlijke materialen zorgt voor een prettige binnenruimte. De producten hebben van nature veel eigenschappen [klikbaar naar producteigenschappen] die naast de positieve invloed op de akoestiek, nog op veel meer manieren bijdragen aan een fijn binnenklimaat.
Bovendien blijkt uit vele onderzoeken dat mensen zich graag omringen met natuurlijke materialen, en dat dit zelfs stressverlagend werkt. Al onze producten passen deze ontwikkeling van biophilic design.

Ontstaan
In 2017 komen wij op een vakbeurs voor het eerst in aanraking met de toepassing van kurk als hoogwaardig design product. We spreken daar met Vasco Emanuel van Muratto -  een grote kurkproducent - en leren meer over de mogelijkheden van dit natuurproduct. 

Buiten de positieve beleving van het ontkurken van een goede fles wijn, hadden wij met name een flink aantal negatieve associaties met dit product. We dachten aan ouderwetse kurkvloeren, xxx  en zelfs het programma van Theo & Thea (Kreatief met Kurk) schoot door ons hoofd.

Tegen het einde van de beurs is ons beeld behoorlijk bijgesteld: we leren dat het een ontzettend duurzaam product is. Zo wordt de kurkeik niet gekapt, maar ‘gepeld’. Daarbij horen we dat alle producten van Muratto worden gemaakt van het restproduct dat overblijft bij de productie van wijnkurken. Geïnspireerd door dit duurzame productieproces, het onderscheidende design en alle positieve eigenschappen van dit product richten we Silentium Acoustics op. 

Door de jaren hebben wij ons buiten kurk, ook door andere natuurlijke grondstoffen en duurzame productieprocessen laten inspireren. Zo hebben wij nu ook toepassingen van wol en onderhoudsvrije planten en mossen opgenomen in ons assortiment.

 

Bekijk hier onze volledige collectie.

Nieuwsgierig geworden naar onze producten en wat wij voor jou kunnen betekenen? Kom vrijblijvend met ons in contact. Stuur een e-mail of kom langs in onze showroom (op afspraak).

 

OVER SILENTIUM ACOUSTICS

  • Facebook - Silentium Acoustics
  • Pinterest - Silentium Acoustics
  • Instagram - Silentium Acoustics