De mos en planten worden geteeld op gecertificeerde boerderijen - net als wortelen en paddenstoelen. Voor ons is het erg belangrijk dat het mos speciaal wordt gekweekt en niet illegaal uit de natuur wordt gestolen. Onze boeren zorgen voor de best mogelijke omstandigheden om een optimale oogst te creëren.

 

De oogst wordt zorgzaam met de hand gedaan. Vervolgens worden de geoogste planten en mossen met de hand gesorteerd. Alleen de planten die aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen, worden voor onze producten gebruikt.

 

Natuurlijke conservatie houdt de planten permanent mooi en zorgt ervoor dat ze gemakkelijk te onderhouden zijn. In het proces wordt het water in de plant vervangen door glycerine en wordt het chlorofyl vervangen door natuurlijke voedselkleuring. Door dit proces zijn de planten en mossen 100% onderhoudsvrij.

 

Artistieke bloemisten plaatsen de planten en mossen met de hand om groene designobjecten en complete muren te maken. Met veel aandacht voor detail is elke plantenmuur uniek en handgemaakt. 

 

OVER MOS

NATUURLIJK

onderhoudsvrij

natuurlijke conservatie

reguleert luchtvogtigheid

onderhoudsvrij

stof afstotend

Wat onze akoestische panelen speciaal maakt, is de grondstof. De wol is afkomstig uit Zwitserland en is een van de beste wol soorten.Scheerwol perfect geschikt voor interieurs. Het zachte oppervlak van de gekleurde wol panelen geeft een geweldig gevoel van design.

 

Onze panelen bestaan voornamelijk uit Zwitserse scheerwol. In tegenstelling tot synthetische materialen biedt een natuurproduct zoals wol aanzienlijke voordelen. We maken optimaal gebruik van de kwaliteit en de eigenschappen ervan. Wol is zelfreinigend, stof afwerend en reinigt de lucht in de ruimte. De inhoud van de wollen panelen worden gemaakt van restafval van hoogwaardige kwaliteit matrassen.

De panelen worden gestanst in een gigantische mal. De randen worden langzaam en zeer nauwkeurig verhit tot een groot paneel. De binnenkant is dikker en heeft meer ruimte om geluid te absorberen. De panelen hebben dan ook een NRC waarde van 0,85. 

 

OVER WOL

Ons kurk wordt geproduceerd van de schors van de kurkeik. De stroken worden voorzichtig met de hand van de boomstam verwijderd zonder de boom te beschadigen. Hoewel de eerste oogst van de boom ongeveer 25 jaar duurt, is het wachten zeker de moeite waard. De schors kan daarna elke 9 jaar worden geoogst en maak je geen zorgen, de boom wordt met zorg behandeld en het schors groeit gewoon weer terug.

De schors wordt schoongemaakt en gesorteerd. Daarna wordt het verhit en samengeperst tot grote cilinders, hier worden onze designblokken van gemaakt. Het mooie van dit proces is dat er geen chemicaliën of lijm wordt gebruikt.

Kurk heeft een aantal kenmeren dat niet te imiteren of na te maken is. Het is een natuurlijk materiaal dat bekend staat om zijn drijfvermogen, elasticiteit en isolerend, ook is het bijna ondoordringbaar. Kurk is onderscheidend doordat het vernieuwend is, recyclebaar en biologisch afbreekbaar. Dit zijn zeer belangrijke aspecten voor Silentium Acoustics.

 

Ons kurk komt direct uit de natuur en het is hierdoor onmogelijk om twee exacte stukken te vinden. Dit creëert een unieke combinatie tussen natuur en design. Silentium Acoustics staat erom bekend een ruime keuze te hebben in textuur, kleur, vorm en design. 

 

OVER KURK

natuurlijk

isolerend

onderhoudsvrij

  • Facebook - Silentium Acoustics
  • Pinterest - Silentium Acoustics
  • Instagram - Silentium Acoustics