top of page
  • Silentium Acoustics

Hoe duurzaam is kurk eigenlijk?

Duurzaamheid is belangrijker dan ooit. Mensen kiezen steeds vaker voor duurzame alternatieven en zijn zich bewuster van wat ze kopen. Bij Silentium Acoustics zijn we er trots op dat we het duurzame stempel op onze kurk producten mogen plakken.


Wanneer is een product duurzaam? Over het algemeen is een product duurzaam wanneer het is geproduceerd op een manier waarbij de natuur en het milieu zo min mogelijk worden belast. Duurzame producten gaan lang mee, er zitten geen gifstoffen in en het kan gerecycled worden.

Hoe duurzaam is kurk?

Kurk wordt gemaakt van de bast van de kurkeik. De stroken kurk worden voorzichtig van de boomstam gestript zonder de boom te beschadigen. Er kan gemiddeld 16 keer geoogst worden van dezelfde boom. Kurkeiken absorberen schadelijke CO2 uitstoot die zorgt voor de opwarming van de aarde en ze produceren zuurstof! Een echte win-win. Daarnaast is kurk biologisch afbreekbaar en recyclebaar. De panelen in onze collectie worden gemaakt uit restproduct, namelijk de resten die overblijven bij de productie van wijnstoppen. Onze kurk is 100% natuurlijk, biologisch afbreekbaar en bovendien werkt kurk geluiddempend, isolerend​ en is het onderhoudsvrij. ​Je hoeft er dus niks meer aan te doen!

Comentarios


bottom of page